Administratiekantoor Utrecht e.o. – Badaco Administratie en Belastingen

In de dagelijkse praktijk van Badaco als administratiekantoor Utrecht e.o. staan wij onze klanten bij in diverse administratieve en fiscale vraagstukken.

Laten we enkele voorbeelden geven.

Middeling inkomstenbelasting

Als ondernemer krijgt u natuurlijk te maken met de Belastingdienst. Zo moet u BTW-aangifte doen en u betaalt bijvoorbeeld vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting.

De belasting middelen is een onderwerp wat vaak niet de aandacht krijgt die het verdient. Als uw persoonlijke omstandigheden veranderen, bijvoorbeeld als u stopt met werken, een eenmanszaak begint of als u een gouden handdruk ontvangt, dan kan uw inkomen ineens sterk wisselen. De consequentie is dat uw belastingdruk van jaar op jaar behoorlijk kan variëren.

Nu kent de fiscus een regeling om het belastbaar inkomen van 3 jaar te egaliseren, de zogenaamde “middeling belasting”. Het bij de belastingdienst middelen kan lucratief zijn. Een verzoek tot middeling belastingdienst kunt u doen zodra de aanslagen van 3 aaneengesloten kalenderjaren definitief door de belastingdienst zijn vastgesteld en de bezwaartermijn verlopen is. De drempel voor teruggaaf bedraagt 545 euro.

De middeling berekenen wordt vaak vergeten. Badaco vergeet dat niet. Neem contact met ons op om te bespreken of u voor de middelingsregeling in aanmerking komt.

Wettelijke verlofdagen

Als ondernemer moet u zich houden aan wet- en regelgeving. Niet altijd staan alle wijzigingen op uw radar. Badaco helpt u bij te blijven. Zo is bijvoorbeeld vanaf 1 januari 2012 de regelgeving voor de opname van wettelijke vakantiedagen veranderd.

De wettelijke verlofdagen die eind 2012 nog niet zijn opgenomen (over 2012), moeten binnen een termijn van 6 maanden verplicht opgenomen worden, dus voor 1 juli 2013. De bovenwettelijke dagen vervallen nog steeds na 5 jaar. Voorheen was deze termijn voor het vervallen van zowel wettelijke als bovenwettelijke verlofdagen 5 jaar.

Voor vakantiedagen die zijn opgebouwd (en niet zijn opgenomen) tot en met 2011, blijven de oude regels gelden.

Als werkgever is het verstandig nog eens goed met uw werknemers af te spreken op welke wijze de verlofdagen opgenomen gaan worden. Breng in ieder geval het verlofrecht per werknemer tot en met 2011 helder in beeld! En splits de opbouw en opname voor 2012 in wettelijke vakantiedagen en bovenwettelijke vakantiedagen. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan en blijven uw medewerkers tevreden.

Eigenwoningforfait berekenen

Er is ook veel te doen rondom de huizenmarkt, de hypotheekrenteaftrek en het eigenwoningforfait. De Nederlandse huizenmarkt zit op slot en ook de fiscale regelingen zouden daar debet aan zijn. De tijd lijkt rijp voor diverse wijzigingen in onder andere fiscale regelgeving voor de eigen woning. Badaco volgt deze ontwikkelingen natuurlijk op de voet.

Zo steeg bijvoorbeeld in 2012 het percentage eigenwoningforfait met bijna 10% ten opzichte van 2011. Dit ter compensatie van de dalende WOZ-waardes. Voor de gemiddelde huizenbezitter betekent dit een behoorlijke lastenverzwaring. Echter, bezit u een woning en heeft u een geringe eigenwoningschuld dan zijn er mogelijkheden.

Als u vermogen heeft in Box3 en als de rente op uw geringe eigenwoningschuld nauwelijks aftrekbaar is als gevolg van het eigenwoningforfait, dan kan het interessant zijn uw hypotheekschuld volledig af te lossen. Door het aflossen van de eigenwoningschuld bespaart u het eigenwoningforfait en uw grondslag voor heffing in Box3 wordt lager.

Het precieze voordeel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Wij rekenen het graag voor u uit. Stuur Badaco Administratiekantoor Utrecht e.o. een bericht en wij gaan aan de slag.

Wilt u meer weten over deze of andere onderwerpen, neem dan hier contact op met Badaco - Administratiekantoor Utrecht e.o.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Administratiekantoor Utrecht e.o. naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht