Belasting Eenmanszaak

Belasting Eenmanszaak


Hoe zit het precies met de belasting eenmanszaak en andere administratieve verplichtingen voor de eigenaar van een eenmanszaak?

Badaco heeft een ruime ervaring met klanten die werken als eigenaar van een eenmanszaak. Deze ondernemers ervaren de administratieve rompslomp die het zelfstandig zijn met zich meebrengt, vaak als een behoorlijke klus.

U moet als eigenaar van een eenmanszaak immers denken aan een correcte factuur-layout, een tijdige belastingaangifte voor de BTW en inkomstenbelasting, en ook moet u de debiteuren- en crediteurenposities goed bijhouden.

En daar komt voor veel ondernemers ook een gedegen financiële planning nog eens bij, bijvoorbeeld voor het doen van investeringen die ook een fiscale aftrekpost kunnen zijn.

Verder kunt u een VAR-verklaring nodig hebben – een Verklaring Arbeidsrelatie – om er zeker van te zijn dat er geen sprake is van een dienstverband.

Kortom, heel wat administratieve verplichtingen.

BTW (Belasting Toegevoegde Waarde) en aftrekposten

Badaco handelt de BTW-aangifte voor u af en we verzorgen de uiteindelijke belastingaangifte voor de te betalen of te vorderen belasting eenmanszaak. Ook kijken we met u naar de te betalen premie zorgverzekering en vrijwillige lijfrenteverzekeringen.

En natuurlijk bezinnen we ons op het verminderen van de belastingdruk via het opvoeren van aftrekposten.

Daarbij moet u denken aan de Kleine Ondernemersregeling op het gebied van de BTW. En de investeringsaftrek, startersaftrek, ondernemersaftrek en fiscale oudedagsreserve zijn aftrekposten die in de aangifte inkomstenbelasting terugkomen.

Ook kijken we kritisch naar aftrekposten in de privésituatie zoals de renteaftrek, hypotheekoversluitkosten, lijfrente, giften, ziektekosten, uitgaven voor kinderen, alimentatie en dergelijke.

Verklaring Arbeidsrelatie (VAR)

De VAR is bedoeld om te voorkomen dat de belastingdienst de werkzaamheden die verricht worden in de eenmanszaak, beoordeelt als een verkapt dienstverband. Daarmee worden loonheffing en werknemersrechten dus uitgesloten.

Op onze aparte website voor de eenmanszaak gaan we nader in op de situatie van de eenmanszaak en kunt u meer informatie vinden over de VAR en andere onderwerpen die van belang zijn voor de eigenaar van een eenmanszaak.

Wilt u meer weten over administratieve verplichtingen voor de eenmanszaak, neem dan hier contact op.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Belasting eenmanszaak naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht