Belasting terugvragen berekenen

Belasting terugvragen berekenen en het tijdig betalen van de verschuldigde belasting hoort bij goed ondernemerschap. Elke ondernemer heeft belang bij fiscale optimalisatie en het verminderen van de belastingdruk. Natuurlijk moet u zich aan wet- en regelgeving houden om problemen met de Belastingdienst te voorkomen, maar binnen de wettelijke kaders is het belangrijk optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de belastingwetgeving biedt. Elke euro die u niet aan de Belastingdienst betaalt kunt u immers in uw onderneming steken. En daar is het toch allemaal om begonnen.

belasting terugvragen berekenen

Als ondernemer krijgt u zakelijk én privé te maken met diverse belastingsoorten. Welke dat precies zijn hangt af van het type onderneming. Maar elke ondernemer moet bijvoorbeeld BTW-aangifte doen en u betaalt bijvoorbeeld vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting.

Een goede relatie met de fiscus is erg belangrijk. Een juiste opzet van uw administratie, die aansluit bij en inzicht geeft in de bedrijfsvoering, stemt de Belastingdienst tevreden. De deskundigheid van een administratiekantoor helpt om een transparante en betrouwbare administratie op te bouwen. Omdat Badaco ook de relatie met de fiscus onderhoudt nemen wij veel werk uit handen en hoeft u zich verder niet te verdiepen in voorlopige aanslagen, belastingtoeslagen, middelingsregelingen en andere fiscale aspecten die met het ondernemen samenhangen.

Toeslagen Belastingdienst

Uw bedrijfsresultaten zijn immers niet jaar op jaar gelijk. Wisselende ondernemingsresultaten beïnvloeden de belastingtoeslagen waar u mogelijk recht op heeft. Het is dus belangrijk elk jaar de toeslagen te berekenen. Wij kunnen u helpen bij het maken van een proefberekening voor de toeslagen en zorgen dat u geen toeslagen misloopt. Elders op deze website kunt over de toeslagen van de Belastingdienst meer lezen.

Middelingsregeling

Voor ondernemers is ook de middelingsregeling belangrijk. Deze wordt vaak vergeten. Deze regeling maakt het mogelijk het belastbaar inkomen van drie jaar te egaliseren. Zo kunt u als het ware de belasting “middelen”. Dat kan lucratief zijn. U moet zelf een verzoek tot middeling indienen bij de Belastingdienst. Dat kan pas als de aanslagen van drie aaneengesloten kalenderjaren definitief door de Belastingdienst zijn vastgesteld en de bezwaartermijn verlopen is.

Dividendbelasting

En dan is er voor BV's de dividendbelasting. Een vraag die ons vaak gesteld wordt, is hoe de belastingsoorten vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en dividendbelasting zich tot elkaar verhouden.

De BV betaalt over de winst van het bedrijf vennootschapsbelasting (VPB). In de winstberekening is het salaris meegenomen dat de BV betaalt aan de directeur-grootaandeelhouder (DGA). Over dit salaris betaalt de DGA zelf inkomstenbelasting. De winst die de BV overhevelt naar het privévermogen van de DGA is onderhevig aan dividendbelasting.

Bezwaarschrift indienen

Bezwaar maken tegen een voorlopige of definitieve aanslag kan altijd. De Belastingdienst geeft op aanslagen en beschikkingen aan of u bezwaar kunt maken en binnen welke termijn. Een gangbare termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken. Het is belangrijk bij het indienen van een bezwaarschrift altijd de reden van uw bezwaar aan te geven en ook het aanslagnummer of beschikkingsnummer te vermelden.

Badaco kan de gehele relatie met de fiscus van de eerste aanslag tot het indienen van een bezwaarschrift en een belastingcontrole voor u verzorgen en ondersteunen. Of het nu gaat om:

  • de periodieke btw-aangiftes,
  • het indienen van winstaangiftes,
  • of de controle van belastingaanslagen,

Badaco handelt de BTW-aangifte voor u af en we verzorgen de uiteindelijke belastingaangifte voor de te betalen of te vorderen belasting. En natuurlijk bezinnen we ons op het verminderen van de belastingdruk via het opvoeren van aftrekposten en andere mogelijkheden die de belastingwetgeving biedt.

Het nauwkeurig belasting terugvragen berekenen en het tijdig betalen van de verschuldigde belasting hoort bij goed ondernemerschap. Via het contactformulier kunt u ons een bericht sturen om te bespreken hoe wij u daar bij kunnen helpen.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Belasting terugvragen berekenen naar homepage

Van Belasting terugvragen berekenen naar contactformulier

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht