Belastingdienst aftrekposten

Belastingdienst aftrekposten – Goed ondernemerschap betekent ook het omzien naar en zorgen voor een goede administratie. U wilt ten alle tijden problemen met de Belastingdienst voorkomen. Op tijd de aangiften indienen en betalen is natuurlijk erg belangrijk. Maar ook het juist toepassen van wet en regelgeving is cruciaal om boetes en naheffingsaanslagen te vermijden.

belastingdienst aftrekposten

Daarbij biedt de belastingwetgeving veel mogelijkheden voor het opvoeren van aftrekposten die de belastingdruk aanzienlijk kunnen verminderen. Er zijn aftrekposten die betrekking hebben op uw privésituatie en posten die samenhangen met uw bedrijfsvoering. De Belastingdienst is op zich duidelijk in de regels omtrent de aftrekposten. Jaarlijks worden percentages en bedragen vastgesteld. Toch is het voor de leek vaak moeilijk en tijdrovend om fiscale optimalisatie te vinden en na te streven. Dan komt een administratiekantoor in beeld. Badaco kan u gericht adviseren en helpen bij wat in uw situatie de beste toepassing van de fiscale wet- en regelgeving is, zodat u optimaal gebruik maakt van de aftrekposten die er zijn.

Hoe kunt u als ondernemer de belastingdruk serieus verminderen? Laten we eens kort kijken naar de aftrekposten die de Belastingdienst zelf aangeeft.

Belastingdienst aftrekposten zakelijk

Op de website van de Belastingdienst wordt de laatste informatie gegeven over de aangifte inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en dividendbelasting plus welke aftrekposten kunnen worden opgevoerd.

Aftrekposten waarvoor u mogelijk in aanmerking komt, zijn:

 • Zelfstandigenaftrek
 • MKB-winstvrijstelling
 • Investeringsaftrek
 • Startersaftrek
 • Meewerkaftrek
 • Stakingsaftrek
 • Aftrekpost in verband met Speur & Ontwikkelingswerk
 • Niet gerealiseerde zelfstandigenaftrek
 • Middeling
 • Verliesverrekening
 • Terugvorderen BTW op kosten privé auto (voorheen de 75%-regeling)
 • Fiscale oudedagsreserve

Het loont om goed te kijken naar investeringen en te bezien welke aankoop van welk product op welk moment als een investering in de bedrijfsvoering is aan te merken. Ook kunnen persoonlijke kosten mogelijk deels opgevoerd worden als bedrijfskosten.

Alle aftrekposten die samenhangen met ondernemerschap, komen bij tussentijdse besprekingen of jaarrekeningafhandeling aan de orde.

Belastingdienst aftrekposten privé

Ook kan vaak veel geld bespaard worden met aftrekposten die samenhangen met de privésituatie van de ondernemer. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de renteaftrek, hypotheekoversluitkosten, lijfrente, giften, ziektekosten, uitgaven voor kinderen en dergelijke. Ook over de aftrekposten voor de privésituatie is de Belastingdienst duidelijk.

Door het optimaal benutten van de aftrekmogelijkheden kan de belastingdruk aanzienlijk verminderd worden. Natuurlijk, het betalen van belastingen en premies bent u volgens de wet verplicht en is ook een collectief belang. Maar via de weg van de aftrekposten heeft u ruimte om de belastingdruk te verminderen. En Badaco kan u daar uitstekend bij helpen. Het is ons werk en heel vaak besparen wij onze klanten zo veel geld.

Fiscale optimalisatie is maatwerk. Het juist toepassen van wet- en regelgeving op het gebied van de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, dividendbelasting en de te betalen premies is een individuele aangelegenheid. Iedere bedrijfssituatie en persoonlijke omstandigheid is anders.

Laat geen geld liggen!

Veranderingen in uw bedrijfsvoering en/of in uw privésituatie kunnen leiden tot nieuwe aftrekposten. Badaco kan deze met een redelijke voorspelbaarheid voor u doorrekenen voor het jaarinkomen. Dat voorkomt onaangename verrassingen. Onze expertise en onze contacten met de Belastingdienst staan daar borg voor.

Wilt u meer weten over uw aftrekposten dan kunt u ons via het contactformulier een bericht sturen.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Belastingdienst aftrekposten naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht