Belastingdienst Toeslagen Proefberekening

Belastingdienst toeslagen proefberekening laten maken?

Wisselende ondernemingsresultaten hebben consequenties voor de belasting toeslagen waar u recht op heeft. Elk jaar nauwkeurig de toeslagen berekenen kan u veel geld schelen. Badaco helpt u bij het maken van een proefberekening toeslagen en zorgt dat u geen toeslagen misloopt.

belastingdienst toeslagen proefberekening

Zo vergeten de eenmanszaak en de vof vaak toeslagen aan te vragen bij de belastingdienst. Ze hebben het ene jaar meer verdiensten dan het andere jaar. Bij een BV is dat veel minder het geval, omdat het loon uit de BV elk jaar min of meer gelijk is.

De belastingdienst is duidelijk over het type toeslagen dat kan worden aangevraagd. Op de website www.toeslagen.nl is alle informatie te vinden.

Kort gezegd, als ondernemer kunt u aanspraak maken op de zorgtoeslag, het kindgebonden budget, de huurtoeslag en de kinderopvangtoeslag.

Belastingdienst zorgtoeslag

De zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten van uw zorgverzekering en de hoogte van de toeslag is afhankelijk van het (gezamenlijk) inkomen.

Nu kan het (gezamenlijk) inkomen bij ondernemers fluctueren als gevolg van wisselende bedrijfsresultaten, bijvoorbeeld door verslechterende economische omstandigheden of oninbare vorderingen. Als u in de afgelopen jaren behoorlijke winsten uit onderneming heeft behaald, dan heeft u mogelijk geen zorgtoeslag aangevraagd. Simpelweg omdat u daar, vanwege een te hoog inkomen in de voorbije jaren, geen recht op had. Heeft u echter in het laatste boekjaar een moeilijk ondernemersjaar gehad en valt het resultaat uit onderneming tegen, dan kan het zijn dat u wel recht op zorgtoeslag heeft.

Wij zoeken het voor u uit!

Kindgebonden budget

Ook kunt u in aanmerking komen voor het kindgebonden budget. Dit is een bijdrage in de kosten voor uw kinderen tot 18 jaar. U krijgt het kindgebonden budget naast de kinderbijslag.

Belastingdienst huurtoeslag

De huurtoeslag is een bijdrage in de huurkosten. Ook hiervoor gelden specifieke omstandigheden die bepalen of u recht heeft op huurtoeslag of niet.

Kinderopvangtoeslag

Deze toeslag (belastingdienst toeslagen kinderopvang) is een bijdrage in de kosten van de kinderopvang. Daarover is in de politiek en media dikwijls veel te doen, ook in verband met de kosten voor kinderopvang.

Het recht op toeslagen kinderopvang is gekoppeld aan het aantal gewerkte uren van de minst verdienende partner. Bent u ondernemer en heeft u een werkende partner, dan zult u dus moeten aantonen dat u meer uren werkt. Dat dient te gebeuren aan de hand van een urenregistratie. Aansluiting kunt u vinden bij uw registratie die ook benodigd is voor het urencriterium in verband met uw recht op zelfstandigenaftrek.

Proefberekening maken

Badaco kan u helpen bij het maken van een belastingdienst toeslagen proefberekening, zodat u precies weet hoeveel toeslag u kunt krijgen. Ook op de website van de belastingdienst is een rekenmodule te vinden. Bovendien nemen wij standaard in onze aangiftepraktijk alle toeslagen belastingdienst mee, zodat u als ondernemer zeker weet dat u geen geld misloopt.

Wilt u meer weten over de belastingdienst toeslagen proefberekening in uw persoonlijke situatie, neem dan hier contact op.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Belastingdienst toeslagen proefberekening naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht