Hoe werkt berekening bijtelling auto, plus andere kostenposten en hoe daar op te besparen!

Hoe werkt berekening bijtelling auto precies? Dat is een vraag die wij van veel kleine ondernemers en zzp'ers krijgen, maar ook voor ondernemers in het middenbedrijf die meerdere wagens op de weg hebben of soms wel een heel wagenpark bezitten, is deze vraag uiterst relevant. Op onze website over administratie voor eenmanszaken hebben we een hele pagina besteed aan het onderwerp zakelijk of privé rijden

berekening bijtelling

Voor veel ondernemers is de vraag naar de bijtelling belangrijk omdat de kosten voor autorijden een aanzienlijk deel uitmaken van de totale bedrijfskosten. Natuurlijk hangt het erg af van het type bedrijf van de ondernemer, maar zeker is dat autorijden duur is en dus is het zaak goed op de autokosten te letten. Zeker ook gezien de hoge kosten voor benzine en diesel.

Gelukkig kan de ondernemer de hoogte van de bijtelling beïnvloeden door bepaalde keuzes te maken. Door milieuvriendelijker te gaan rijden en een ander type auto aan te schaffen kunnen de bijtelling en totale autokosten flink worden teruggebracht. Het groene rijden zal in de toekomst ongetwijfeld verder invulling krijgen en er zullen meer merken en modellen op de markt komen, zodat de keus ten aanzien van het type auto toeneemt. Dat is natuurlijk een goede zaak. Ook zullen verdere innovaties zorgen voor een verbetering en ophoging van het duurvermogen van elektrisch rijden. Straks kunnen transportbedrijven met hun vrachtwagens in één keer met een opgeladen accu hun bloementransport van Aalsmeer naar Zuid-Duitsland transporteren.

De hele (maatschappelijke) discussie over hoe werkt berekening bijtelling nu precies en de hoogte van de autokosten zegt ook iets over het toegenomen bewustzijn rondom kostenbesparingen in het algemeen. Als het economisch gezien allemaal lekker loopt en voorspoedig gaat dan kunnen ondernemers zich meestal wel wat extra's veroorloven, maar zeker als het economisch gezien tegenzit dan is het erg belangrijk een strak kostenbeleid te voeren. Dat geldt voor zowel de zzp'er als voor het middenbedrijf dat tientallen werknemers in dienst heeft.

Kostenbesparingen

Juist een goed opgezette administratie en boekhouding geeft het noodzakelijke inzicht in kostenposten en waar geld “weglekt” waar dat misschien onnodig is. Door bepaalde activiteiten niet meer te doen, bepaalde uitgaven uit te stellen, of kosten anders in de tijd te nemen kan mogelijk net die financiële ruimte worden gecreëerd die nodig is om een financieel gezien lastige periode te overbruggen.

Daarbij geldt in de economische wetenschap ook dat je verliezen als die zich aandienen maar beter direct kunt nemen in plaats van deze via boekhoudkundige trucs uit te stellen en weg te poetsen. Verliezen die er zijn maar die worden uitgesteld, dienen zich op termijn natuurlijk alsnog aan, maar dan in nog grotere mate. Een uitgesteld verlies is altijd duurder.

Inzicht in kostprijzen

Een goede administratie geeft u inzicht in de totale kosten die samenhangen met de bedrijfsvoering. Bijvoorbeeld de inkoopkosten, verkoopkosten, operationele kosten en alle andere denkbare kostenposten moeten het liefst per maand of per kwartaal in kaart worden gebracht, zodat u als ondernemer alle noodzakelijke informatie heeft om uw bedrijf goed te kunnen leiden en te kunnen aansturen. Het eerste geld wordt immers verdiend met een goed kostenbeheer. Inzicht in de totale kostprijs geeft aan welke kosten vast zijn en welke variabel.

Op basis van onze jarenlange ervaring met effectief kostenbeheer en -management in vele verschillende branches en sectoren kunnen wij onze klanten op een deskundige en professionele wijze bijstaan in en adviseren over het kostenvraagstuk. Of het nu gaat om de autokosten en hoe de bijtelling het voordeligst voor u uit kan werken, of om het inzichtelijk maken van alle operationele kosten die samenhangen met de totale workflow en bedrijfsvoering, Badaco helpt u uw kosten te bewaken.

Wilt u meer weten over de Belastingdienst bijtelling auto en andere kostenposten die van invloed zijn op uw winst en belastingdruk dan kunt u ons via het contactformulier een bericht sturen. Badaco helpt u graag verder!


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Hoe werkt berekening bijtelling naar de homepage

Van Hoe werkt berekening bijtelling naar contactformulier

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht