Boekhouding Excel of Webbased boekhoudpakketten
(e-boekhouden)?

Webbased boekhoudpakketten


Is een boekhouding excel nog wel van deze tijd? Welke van de vele webbased boekhoudpakketten kunnen wij het beste gebruiken voor het bijhouden van onze administratie? Of is online boekhouden juist niet verstandig in onze situatie? Of moeten we misschien bepaalde onderdelen van de administratie wel online doen en andere onderdelen niet?

Vrijwel elke ondernemer stelt dit soort vragen weleens aan ons en telkens kijken we welk boekhoudpakket het beste aansluit op de bedrijfspraktijk van u als ondernemer.

Elk pakket heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Het ene pakket biedt meer functionaliteit dan het andere en niet altijd is een uitgebreide boekhoudsoftware nodig om een goede administratie te kunnen voeren. Soms kunt u met een gratis boekhoudpakket van het internet al een heel eind komen en zijn complete webbased boekhoudpakketten meer ballast dan verlichting.

Een boekhouding uitbesteden impliceert dat u van ons een afgewogen advies krijgt omtrent het opzetten van de administratie en welke middelen daarvoor het beste ingezet kunnen worden.

Digitale bankafschriften invoeren

Zo is er veel tijdwinst te behalen als vanuit de omgeving van internetbankieren de bankgegevens direct in de administratie kunnen worden geïmporteerd.

Ook bieden veel online boekhoudpakketten de mogelijkheid vanuit de inboeking van de inkoopfacturen direct een betaalbestand te creëren voor de betaling via de bank.

Debiteurenbeheer en -bewaking

Voor het behoud van een goede liquiditeitspositie is het van belang voortdurend inzicht te hebben in de stand van de post debiteuren.

Betalingsherinneringen moeten daarom eenvoudig kunnen worden aangemaakt.

Ook inkoopnota’s moeten eenvoudig kunnen worden ingeboekt.

Consolideren van administraties

Een goed boekhoudpakket moet het mogelijk maken dat u snel administraties kunt samenvoegen om zo een beeld te krijgen van het totaal.

U moet uw BTW-aangifte kunnen opmaken vanuit het pakket en ook moet het mogelijk zijn om mutaties op basis van journaalposten te bekijken.

Als ondernemer hoeft u tegenwoordig zeker geen kenner van boekhoudingen te zijn om de financiële stand van zaken van uw bedrijf te begrijpen. Veel voorbereidend rekenwerk wordt door het boekhoudpakket gedaan.

Twijfelt u tussen een boekhouding excel of e-boekhouden? En welk online boekhoudpakket past dan het beste bij uw onderneming? Vraag het ons. Vrijblijvend. Wij kunnen u gericht adviseren en verder helpen.

U kunt uw vraag via het contactformulier kosteloos aan ons voorleggen.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Boekhouding excel en webbased boekhoudpakketten naar de homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht