Eigen bedrijf starten waarin? Besteed uw administratie uit!

Een eigen bedrijf opstarten? Besteed uw administratie uit!


Eigen bedrijf starten waarin? Een eigen bedrijf opstarten is natuurlijk prachtig. Het aantal startende ondernemers nam de afgelopen jaren in snel tempo toe. Door de financiële en economische crisis is de groei wat afgezwakt, maar toch blijft zelfstandig ondernemerschap populair.

Meer en meer mensen nemen (soms noodgedwongen) het heft in eigen handen en beginnen hun eigen onderneming. Niet langer afhankelijk van een dienstverband.

Toch zitten er ook minder leuke kanten aan het ondernemerschap.

Je krijgt met tegenslagen te maken en voor veel ondernemers staan er ook onderwerpen op de agenda die niet direct met hun passie te maken hebben. Het bijhouden van de boekhouding is zo’n terugkerend onderwerp.

Bij de administratie van een startende onderneming komt nogal wat kijken.

Facturen maken, debiteuren, btw-boekhouding, reis- en verblijfkosten, autokosten, aankopen doen en investeringen, verwervingskosten... En als u klein begint moet u op de kosten letten en is er vaak niemand die u al dit werk uit handen neemt.

Het mooie maar soms ook lastige van het ondernemerschap is dat u als startende ondernemer van vele markten thuis moet zijn. U heeft uw product of dienst en deskundigheid die u verkoopt en u moet ook aan acquisitie doen en bedrijfsbeheer.

Voor de continuïteit van uw bedrijf is een goede administratie juist in die beginfase van buitengewoon groot belang.

Echter, veel startende ondernemers gaan op in hun uitvoerend werk. Het opzetten van een goede administratie schiet er dan nog wel eens bij in.

Dat is jammer, want het op voorhand bijhouden van de administratie is veel eenvoudiger en goedkoper dan achteraf te moeten corrigeren met alle gevolgen van dien.

Zo is de BTW-aangifte een vast en terugkerend onderdeel in de administratie van vrijwel elke startende onderneming. Er moet omzetbelasting in rekening worden gebracht op uitgaande facturen.

Een juiste toepassing van de regelgeving betreffende de omzetbelasting is erg belangrijk om allerlei naheffingen van de belastingdienst te voorkomen.

Naast de BTW-aangifte krijgt elke startende ondernemer ook met andere belastingkwesties te maken. Al met al wordt het dan al vrij snel erg complex.

Veel startende ondernemers maken dan ook de keus een deskundig administratiekantoor in te schakelen dat hen al dit werk uit handen neemt. Dat voorkomt problemen en levert op termijn geld op.

Wilt u een eigen bedrijf opstarten? Samenwerken met Badaco kan een hoop ellende voorkomen.

Eigen bedrijf starten waarin? Wilt u meer weten over het opstarten van een eigen bedrijf en het opzetten van uw administratie, neem dan hier contact op.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Eigen bedrijf starten waarin naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht