Loonstrook maken lastig?

Uw loonadministratie uitbesteden
voorkomt problemen


Loonstrook maken lastig? De loonadministratie uitbesteden is goed bezien vaak de enige reële optie voor veel ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Het vraagt immers nogal wat van u en uw mensen als u de salarisadministratie elke maand zelf wilt doen….

  • U moet op de hoogte zijn van alle wet- en regelgeving rondom arbeid, denk aan ouderschapsverlof, deeltijdwerk, pensioenregelingen en het tijdig verwerken van wijzigingen uit de CAO's.
  • Ook dient u verlofdagen, overwerk en ziektemeldingen juist te registreren.
  • U dient contact te onderhouden met externe instanties, zoals de Arbo dienst.
  • Uw organisatie moet kennis in huis hebben van loonadministratie software voor het goed kunnen uitvoeren van de salarisadministratie.
  • U zult een salarisadministrateur in dienst moeten nemen die verantwoordelijk wordt voor de loonadministratie.
  • Een goede afstemming met uw accountant of administratiekantoor is belangrijk om correcties tussentijds of achteraf te voorkomen.

Veel ondernemers vinden dit allemaal teveel en te ingewikkeld. Het haalt de focus weg bij waar het om moet gaan: ondernemen. Uitbesteding aan een specialist is slimmer en goedkoper dan alles zelf willen doen. U hoeft immers de kennis en vaardigheden niet in uw eigen organisatie te hebben, maar u kunt steunen op een partner met verstand van zaken.

En dat is wel zo fijn. Want stel dat u de salarisadministratie wél zelf wilt doen dan moet u ook rekening houden met jaarlijkse onderhoudskosten voor de salarissoftware. De software die moet draaien, moet immers steeds up to date zijn met de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving op het gebied van pensioenen, belastingen, werknemersverzekeringen etc. Ook moet u regelmatig backups maken. Uw salarisadministrateur kan er al met al een dagtaak aan hebben.

Bij Badaco hebben we veel ervaring met loonstrook maken, salarisadministraties.
Veel klanten van ons hebben de salarisadministratie aan ons uitbesteed.

De loonadministratie uitbesteden wil niet zeggen dat u altijd alles voor 100% naar ons overhevelt. Het kan ook verstandig zijn bepaalde werkzaamheden juist zelf of in samenwerking te doen. Dat bekijken we heel nauwkeurig. Op basis van een intakegesprek maken we afspraken welke gegevens op de salarisstrook moeten komen, wie de ziektemeldingen doorgeeft en wie de aanmeldingen en wijzigingen verzorgt bij pensioenfondsen en andere instanties.

Een juiste omgang met uw salarisadministratie kan een hoop ellende voorkomen. Wij kunnen u gericht adviseren en verder helpen.

Wilt u meer weten over loonstrook maken en de loonadministratie uitbesteden, neem dan hier contact op.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Loonadministratie uitbesteden naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht