Netto uurloon berekenen, salaris DGA

salaris dga


Zelf het salaris DGA of netto uurloon berekenen? Dat kan best lastig zijn. U moet immers met verschillende regelingen en wettelijke voorschriften rekening houden.

Wat doet u bijvoorbeeld met een auto van de zaak of een deeltijd dienstverband?

Bestaat er eigenlijk wel zoiets als een standaardmethode om het netto salaris van de “directeur-grootaandeelhouder” te berekenen?

Badaco denkt van niet. In elke situatie moet namelijk heel nauwkeurig naar de eigen, individuele werkelijkheid worden gekeken.

Ook de belastingdienst kijkt er zo naar. Weliswaar wordt er in de belastingwetgeving gerekend met een gebruikelijk loon voor de DGA, u kunt met de belastingdienst overeenkomen het salaris voor de DGA omhoog of naar beneden bij te stellen.

Juist in de opstartfase van uw onderneming kan een lager salaris dan het wettelijk bepaalde gebruikelijk loon soms beter gepast zijn. U moet daarvoor wel een schriftelijk verzoek indienen bij de belastingdienst.

Ook moet u als DGA goed kijken naar uw pensioenopbouw, nabestaandenpensioen en verzekering tegen arbeidsongeschiktheid.

Kortom, er is geen standaard spoorboekje dat precies aangeeft hoeveel loon u uzelf als DGA moet uitbetalen en hoe de fiscus kijkt naar uw pensioenopbouw of verzekeringen.

De salarisberekening DGA uitbesteden aan Badaco betekent dat u als ondernemer niks hoeft te doen. Wij doen alles wat nodig is in de betrekking tussen uw BV en de belastingdienst.

Wilt u meer weten over loonwijzer bruto netto of de salarisberekening voor de DGA, neem dan hier contact op.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Netto uurloon berekenen naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht