Opheffen Stamrecht BV – Aantrekkelijk of niet?

Stamrecht BV oprichten


Opheffen stamrecht BV - Een stamrecht BV oprichten was interessant voor mensen die van hun werkgever een afkoopsom meekrijgen in verband met ontslag. De gouden handdruk wordt dan niet aan u uitgekeerd of gestort bij een verzekeringsmaatschappij, maar ondergebracht bij een door u zelf op te richten BV.

Wat is daarvan het voordeel?

U voorkomt daarmee dat de belastingdienst meteen belasting heft over de afkoopsom. U opent een rekening voor de BV waar het geld op wordt gestort.

En in een overeenkomst tussen u en de BV wordt keurig vastgelegd hoe en wanneer de afkoopsom in termijnbetalingen aan u wordt uitbetaald. Op het moment van uitbetalen vindt de belastingheffing plaats.

De belastingdienst moet de stamrechtovereenkomst tussen u en de BV, indien u afwijkt van het voorgeschreven model, wel goedkeuren.

Een stamrecht BV oprichten, kost dat geld?

Ja, er zijn kosten. En als u niet uitkijkt kunnen die flink oplopen. Zo krijgt u te maken met notariskosten bij de oprichting en ook voor het jaarwerk moet u rekenen op kosten.

Door deze kosten is het niet interessant om bij een geringe afkoopsom een stamrecht BV op te richten.

Door slim te werken kunt u echter aanzienlijk besparen op de notariskosten. En ook de begeleiding door een deskundige op het gebied van stamrecht hoeft niet duur te zijn.

U bent vaak beter af met een goede fiscalist of een klein administratiekantoor dan met een dure accountant of notaris.

Bij Badaco zijn de begeleidingskosten bij oprichting van een stamrecht BV beperkt. Onze kosten voor het (standaard) jaarwerk bedragen 375 euro exclusief BTW en u bent bij ons verzekerd van optimale fiscale begeleiding.

U leest er alles over op onze website over de stamrecht BV.

We zijn helemaal thuis in de wereld van het stamrecht en alle verplichtingen die gelden bij de oprichting van een stamrecht BV.

Het is erg belangrijk vooraf een aantal zaken goed met de belastingdienst af te stemmen. Daarbij kunnen wij u gericht helpen.

Wilt u meer weten, neem dan hier contact op.


Administratiekantoor Badaco

Dijnselburgerlaan 7-9, 3705 LP Zeist (provincie Utrecht)
Telefoon 030-699 39 80

Badaco is werkzaam voor klanten in de regio Utrecht, Vianen, Houten, IJsselstein, De Meern, Maarssen, Nieuwegein, Breukelen, Vleuten, Culemborg, Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn, Maarn, Bilthoven, Amersfoort en Leusden, maar evengoed buiten de provincie.


Van Opheffen Stamrecht BV naar homepage

Administratiekantoor Badaco
Dijnselburgerlaan 7-9
3705 LP Zeist

Telefoon: 030-699 39 80

Contact


Bezoek ook onze website voor Eenmanszaken

Bezoek ook onze website over Stamrecht